Η ιστορία του σχολείου

cropped KEF1

Το 6ο Λύκειο Ζωγράφου αρχίζει να λειτουργεί το Φθινόπωρο του 1984 με διευθύντρια τη φιλόλογο κ. Αποστολοπούλου Σταυρούλα και καθηγητές τους: Αλιτζερινάκου Μυρτώ, Καλαντζή π. Γεώργιο, Καλυβά Μιχαήλ, Κλωτσοτύρα Αναστασία, Κορώνη Στέλλα, Νταούλα Αχιλλέα και το γυμναστή Σάμι.
Επειδή κτίριο δεν υπήρχε, φιλοξενήθηκε σε κάποιες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζωγράφου (οδός Κρίνων) και είχε ελάχιστα παιδιά (20-25).

Μεταφέρθηκε στην οδό Ιοκάστης σε αίθουσες προκατασκευασμένες για το σχολικό έτος 1985-86 και έπειτα με διευθυντή τον κ. Μαυροειδή Δημήτρη στην οδό Ταξίλου και Υδάσπου το 1986-1987. Το κτίριο κτίσθηκε σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για 99 χρόνια. Όταν ζητήθηκε χώρος, για να γίνουν οι εγκαταστάσεις του μπάσκετ και να αυλίζονται τα παιδιά, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μιχάλη Σταθόπουλο, υπήρξε κάποια αντίδραση και είναι χαρακτηριστική η φράση καθηγητή “σας δώσαμε το δάκτυλο και θα μας κόψετε το χέρι!”. Βέβαια τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και ο ΟΣΚ και κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στην κοπή των δέντρων, προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος, και κάποια κόπηκαν νύχτα ή υπό βροχή. Με το πέρας των εργασιών φυτεύτηκαν με ενέργειες του διευθυντή άλλα σε αντικατάσταση των κομμένων.
Στη συνέχεια το σχολείο απέκτησε πολλούς μαθητές και διευθυντές έγιναν οι Κουρέλης Ιωάννης, Καβαλλιέρος Ευάγγελος, Κούκλης Ευάγγελος και Γεωργούλα Ιωάννα.

Το προσωπικό σχεδόν ήταν μόνιμο και πολλοί καθηγητές εργάστηκαν και εργάζονται πολλά χρόνια σ’ αυτό όπως οι: Κωνσταντόπουλος Κων/νος, Σπηλιώτης Κων/νος, Βασιλείου Βασιλική, π. Γεώργιος Καλαντζής, Μαρίνα Σκούρτη, Βηλαράς Δημήτρης, Μητσάκης Βασίλης, Σταμούλης Βασίλης, Κλωτσοτύρα Αναστασία, Τσοπάνου Παρασκευή, Τσίρου Σοφία, Δαγαλάκης Δημήτρης, Μωραΐτου Δήμητρα, Βαλάρη Παρασκευή, Παπαλιμναίου Ευφροσύνη, Κοσκινά Αλεξάνδρα, Κασιμάτης Δαμιανός και η γραμματέας Λίτσα Πανάγου.

Σύνταξη – επιμέλεια κειμένου : κ. Κλωτσοτύρα Αναστασία

Παλιός ιστότοπος 6ου ΓΕΛ