Αίτηση -Δήλωση των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

 

Δελτίο Τύπου

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

 Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

  1. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά, οι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά α) είτε το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. β) είτε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%) των εσπερινών ΕΠΑΛ ΜΟΝΟ σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ. Το κοινό ειδικό ποσοστό που διεκδικούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια είναι 5% των θέσεων, ενώ στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το ποσοστό ανέρχεται στο 10% των θέσεων (μόνο για φέτος).
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
  4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2016 ή το 2017 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.
  5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από σήμερα Παρασκευή 16-3-2018, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ 2018 (1)

 

Posted in Ενημέρωση μαθητών και γονέων-κηδεμόνων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αίτηση -Δήλωση των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσκληση

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου ΓΕΛ Ζωγράφου σας προσκαλουν σε διαδραστικό σεμινάριο σχετικό με τη Διαχείριση του Άγχους των Εξετάσεων τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στις 6.00 μ.μ στο αμφιθέατρο του σχολείου. Το σεμινάριο διοργανώνεται από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό του «Μαζί για το παιδί». 

Η συναισθηματική ηρεμία των μαθητών είναι καθοριστική για την ισόρροπη ανάπτυξη τους και αρκετές φορές εμείς επιφορτιζουμε με άγχος τα παιδιά. Η παρουσία σας λοιπόν είναι πολύ σημαντική, ιδίως των γονέων της Γ Λυκείου.

Ο Διευθυντής.     

  Η Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Posted in Ανακοινώσεις, Ενημέρωση μαθητών και γονέων-κηδεμόνων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση

Εκπαιδευτικη επίσκεψη

Την Τρίτη 27/2/2018 οι κατευθύνσεις Ανθρωπιστικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού – «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Νέα Φιλαδέλφεια,  όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο συγκεντρωμένο ιστορικό και λαογραφικό υλικό (όπως κειμήλια και ενθυμήματα) του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας,  ιδιαίτερα από τις αρχές του 20ού αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. 

Posted in Εκπαιδευτικές επισκέψεις-Εκδρομές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτικη επίσκεψη

Αλλαγή προγράμματος 27,02,18

Σήμερα Τρίτη 27/02/2018 τα τμήματα Γ5,  Α2 θα σχολάσουν στο τέλος της 4ης ώρας , τα τμήματα Γ1  ,Α4  στο τέλος της 6ης ώρας ενώ το Γ2 στο τέλος της 5ης ώρας.

Posted in Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλλαγή προγράμματος 27,02,18

Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ΄τάξης

Την Πέμπτη 15.02.18 οι Θετικές Κατευθύνσεις της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν το Βιολογικό τμήμα του ΕΚΠΑ. Εκεί ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις σπουδές,  τους κλάδους και τις προοπτικές του τμήματος   , συμμετείχαν  σε πείραμα ηλεκτροφόρησης DNA και περιηγήθηκαν σε εργαστήρια του τμήματος όπου χρησιμοποίησαν οπτικά και ηλεκτρονικά μικροσκόπια.

 

 

Posted in Εκπαιδευτικές επισκέψεις-Εκδρομές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ΄τάξης